Južni Banat   Kovačica   Društvo   Najvažnije  

Počinje gradnja Vetroparka „Pupin“

Privredno društvo Enlight K2-Wind razvija projekat vetropark „Pupin“, odnosno Kovačica 2 na području opštine Kovačica, konkretno na području katastarskih opština Debeljača i Kovačica.
Počinje gradnja Vetroparka „Pupin“

FOTO: Piqsels

Nakon uspešno izvedenih radova iz prve faze izgradnje na rekonstrukciji atarskih puteva, izgradnji saobraćajnih priključaka kao i temelja i pomoćno-manipulativnih platoa, u narednom periodu koji će trajati od početka jula do kraja septembra će se sprovoditi dovoz svih komponenti vetrogeneratora radi instalacije na predviđenim lokacijama.

Transport će se sprovoditi od luke u Pančevo državnim putem preko naseljenih mesta Skrobara i Crepaja, do lokacije gradilišta u blizini Kovačice.

Prilikom tranporta neće dolaziti do potpune obustave saobraćaja na toj deonici puta ali se, zbog velikih gabarita komponenti koje se dovoze, može očekivati da će se saobraćaj u tim situacijama odvijati usporeno.

O konkretnim terminima transporta će javnost biti naknadno blagovremeno obaveštena, u skladu sa nedeljnim planovima prevoza, saopštili su iz vetroparka Kovačica.