Južni Banat   Društvo   Hronika   Pančevo   Najvažnije  

VJT Pančevo: Četiri godine i tri meseca zatvora za vrščana zbog droge

Postupajući po optužnici Višeg javnog tužilaštva u Pančevu, Viši sud u Pančevu je dana 21.6.2024. godine javno objavio presudu kojom je okrivljenog Dušana Zorića (rođen 1985. godine) iz Vršca osudio na kaznu zatvora u trajanju od četiri godine i tri meseca zbog izvršenja krivičnog dela neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga.  
VJT Pančevo: Četiri godine i tri meseca zatvora za vrščana zbog droge

FOTO: Pančevo Info

 

Okrivljeni je presudom oglašen krivim da je dana 8.4.2024. godine u 10.15 časova na Vršačkom bregu i u kući u kojoj živi u Vršcu, u ul. Vase Pelagića neovlašćeno proizvodio i prerađivao opojnu drogu amfetamin tako što ju je mešao sa kofeinom radi povećanja njene mase u svrhu prodaje, pri čemu je na ovim mestima radi prodaje neovlašćeno držao opojnu drogu amfetamin u količini od 2 kilograma i 405 grama neto mase, opojnu drogu marihuanu u količini od 126 grama neto mase i 31 tabletu leka Bromazepam, zajedno sa digitalnom vagicom, više pribora i predmeta za mešanje i sveskom sa evidencijom o prodaji opojne droge. 

 

Sud je rešenjem produžio pritvor protiv okrivljenog koji može trajati do njegovog upućivanja u zavod za izvršenje krivičnih sankcija na izdržavanje kazne, a zbog postojanja osobitih okolnosti koje ukazuju da će u kratkom vremenskom periodu ponoviti krivično delo.

 

Okrivljenom je izrečena mera bezbednosti oduzimanje predmeta, a obavezan je i da plati troškove krivičnog postupka.

 

Sud je presudu doneo odlučujući o sporazumu o priznanju krivičnog dela koji su zaključili okrivljeni i Tužilaštvo. Presuda je postala pravnosnažna po odricanju stranaka i branioca od prava na izjavljivanje žalbe.