Južni Banat   Alibunar   Najvažnije  

Autoslalom "Peščara 2024" okupio ljubitelje automobilizma

Autoslalom "Peščara 2024" okupio ljubitelje automobilizma

FOTO: printscreen/youtube/RTV PA

U Deliblatskoj peščari održan je Autoslalom „Peščara 2024“, u kojem je učestvovalo 66 takmičara iz Srbije i regiona. Organizator takmičenja je Auto-moto klub „Fanatik“ iz Pančeva pod pokroviteljstvom Sportskog auto i karting saveza Srbije, Sportskog saveza Srbije, Ministarstva sporta i Internacionalne automobilske federacije.

Deliblatska peščara po drugi put bila je središte okupljanja iskusnih automobilista i ljubitelja ekstremnih sportova. Na stazi dugačkoj 1650 metara snage je odmerilo 66 vozača iz svih krajeva Srbije, ali i Bosne i Hercegovine. Trka je ujedno bila i prilika da učesnici predstave publici svoje četvorotočkaše. Kako takmičari ističu, vreme ih je poslužilo, a kratkotrajna kiša nije pokvarila uživanje u brzini, adrenalinu i dobrom društvu.

Organizator autoslaloma „Peščara 2024“ je Auto-moto klub „Fanatik“ iz Pančeva pod pokroviteljstvom Sportskog auto i karting saveza Srbije, Sportskog saveza Srbije, Ministarstva sporta i Internacionalne automobilske federacije. Kako ističe predsednik kluba, Aleksandar Isakov, takmičari su podeljeni u tri kategorije, a njihova brojnost nadmašila je sva očekivanja. 

Kako bi bezbednost takmičara i posetilaca bila na najvišem nivou, opština Alibunar, Sportski savez i Turistička organizacija, organizovali su, kao i prošle godine, podršku u vidu službe Hitne pomoći i policije na mestu događaja. 

Za najbolje vozače u svakoj od kategorija pripremljene su vredne nagrade, a rezultati takmičenja bodovaće se u Nacionalnom Šampionatu Srbije i Otvorenom Prvenstvu Srbije i Republike Srpske.

Autoslalom je bio i humanitarnog karaktera, jer je u okviru događaja realizovana akcija prikupljanja sredstava za podršku Nedi Prvulj iz Pančeva.